Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Blog

Aktuálne novinky, trendy a odporúčania vo výbere 
a podávaní vína či zaujímavosti o jeho výrobe

Vychutnajte si kúsok slnka v pohári: Nenahraditeľná Pálava od Martina Šebestu
České víno sa v posledných rokoch stalo výrazným hráčom na svetovej vinárskej scéne. Jednou z najzaujímavejších odrod, ktoré sa pestujú na moravských viniciach, je bezpochyby Pálava. Táto odroda, s bohatou históriou a charakteristickým štýlom, je jedným z klenotov rodinného vinárstva Martina Šebestu.
Ako sa rodí krása: rúžové víno a jeho výroba
Rúžové víno, s jemnou hru rôznych odtieňov, láka milovníkov vína na svoju unikátnu chuťovú paletu a osviežujúcu atmosféru. Jeho výroba, zdá sa, je umením samotným, kde vinári spoja svoje znalosti, zručnosti a vášeň, aby vytvorili lahodný nápoj, ktorý očarí zmysly.
Skrytý klenot Sauvignon Blanc: Potešenie pre milovníka vína
Pokiaľ ide o víno, Francúzsko, Taliansko a Španielsko často ukradnú všetku pozornosť. V srdci Európy však leží vinárska krajina, ktorá je často prehliadaná, no milovníkom vína má čo ponúknuť – Česká republika. Aj keď krajina možno nie je taká známa výrobou vína ako jej európske náprotivky, môže sa pochváliť pozoruhodným výberom vynikajúcich vín, vrátane známej odrody: český Sauvignon Blanc.
Losos so smotanovou omáčkou s pestom a vychladený Savignon
Medzi najobľúbenejšie kombinácie skutočných gurmánov patrí Savignon s grilovaným lososom a smotanovou omáčkou. Pripravte si i Vy doma túto gurmánsku špecialitu. Prepojenie chutí Savignonu a grilovaného filetu z lososa dodáva radosť z chutí. 
Môže pohár červeného vína denne prospievať nášmu zdraviu?
Jeden pohárik predsa nemôže uškodiť, no nie? 
Poďme sa spolu pozrieť na to, či je jeden pohárik červeného vína denne naozaj prospešný pre naše zdravie, alebo naopak.
Čo s nedopitou fľašou vína?
Nestáva sa to často, ale občas sa to stane každému. Nedopitá fľaša vína po večeri, po varení, po večierku s priateľmi, alebo ste len mali chuť na jeden pohár vína k tanieru syrov. Aj nedopité víno si môže zachovať svoju kvalitu. V dnešnom článku sa dozviete, čo robiť s načatou fľašou, aby Vaše víno na tej kvalite nestratilo.
Óda na víno
Vzťah vinára, i milovníka vína k dobrému vínu najlepšie vyjadruje Óda na víno od Stanislava Štepku z hry Generál.
10 najčastejších mýtov o víne
Predstavujeme vám 10 najčastejších neprávd o víne. Sedem z desiatich obyvateľov verí najmenej jednému z týchto mýtov. Či už ste vášnivý degustátor alebo si iba radi vychutnáte občasný pohárik vínka, dokážeme vám, že ani jeden z týchto mýtov nie je pravdivý. Možno sa v tomto článku o víne dozviete aj niečo, čo ste doteraz vôbec nevedeli. 
Nie je pohár, ako pohár
Správny pohár na víno by mal mať podstavec a stopku, za ktorú ho konzument drží. Ak držíme telo pohára, víno sa ohrieva, sklo sa znečistí a pach ruky by mohol ovplyvniť i buket podávaného vína. Existuje veľa tvarov a typov pohárov na víno, ktoré ovplyvňujú samotný zážitok z vína. Ktorý je teda ten správny?
Ako docieliť maximálnu kvalitu vína?
Iba z bezchybného hrozna sa dá vyrobiť špičkové víno. Kvalita, to nie je len cukornatosť hrozna. Dôležitý je aj obsah organických kyselín, hodnota pH muštu, výška úrody a hlavne zdravotný stav. Čo všetko ovplyvňuje kvalitu vína
Proces poctivej výroby vína
Iba z bezchybného hrozna sa dá vyrobiť špičkové víno. Kvalita, to nie je len cukornatosť hrozna. Dôležitý je aj obsah organických kyselín, hodnota pH muštu, výška úrody a hlavne zdravotný stav. Čo všetko ovplyvňuje kvalitu vína a ako vyzerá celý proces jeho výroby?

Upozornenie

Predaj alkoholických nápojov len pre osoby nad 18 rokov!

Možný nákup iba ucelené kartóny 6 ks fliaš (môže byť aj mix rôznych fliaš), vzhľadom na krehkosť tovaru.

Upozornenie

Predaj alkoholických nápojov len pre osoby nad 18 rokov!

Možný nákup iba 6 ks fliaš (aj mix), vzhľadom na krehkosť tovaru.