Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Ako sa rodí krása: rúžové víno a jeho výroba

Rúžové víno, s jemnou hru rôznych odtieňov, láka milovníkov vína na svoju unikátnu chuťovú paletu a osviežujúcu atmosféru. Jeho výroba, zdá sa, je umením samotným, kde vinári spoja svoje znalosti, zručnosti a vášeň, aby vytvorili lahodný nápoj, ktorý očarí zmysly.

Proces výroby

Rúžové víno sa vyrába z hrozna rovnakých odrôd, ktoré sa používajú na výrobu červeného vína. Avšak, kým pri výrobe červeného vína sa používa celé bobule hrozna (vrátane šupky), pri výrobe rúžového vína sa hrozno šupku zbavené stlačí a fermentuje s džúsom krátku dobu, čo vedie k jemnejšej farbe a menej tannínov.

Po zbavení šupiek a stlačení sa džús vylisuje a prevedie sa do nádrže na fermentáciu. Tam môže byť fermentácia buď s použitím kvasiniek alebo prirodzenou fermentáciou s divokými kvasinkami. Po dokončení fermentácie môže rúžové víno ďalej dozrieť v nádrži alebo vo fľaši, aby sa dosiahla požadovaná chuť a zložitosť.

Čaro rúžového vína

Čaro rúžového vína spočíva v jeho unikátnej schopnosti ponúknuť to najlepšie z oboch svetov - lahodné chute červeného vína a sviežu, osviežujúcu atmosféru bieleho vína. Jeho svetlá farba, často sa pohybujúca od svetloružovej po bohatú lososovú, láka zmysly a predstavuje ideálnu voľbu pre teplejšie dni alebo príležitostné stretnutia s priateľmi.

Rúžové víno tiež ponúka širokú škálu chuťových profilov, od suchých a minerálnych po sladké a ovocné. Jeho flexibilita robí z rúžového vína skvelý spoločník k rôznym jedlám, od ľahkých šalátov až po pikantné pokrmy.

Odporúčanie od vinára Martina Šebestu

V českej Morave, vinárska oblasť známa svojou bohatou vinárskou tradíciou, Martin Šebesta sa stal jedným z najuznávanejších vinárov v regióne. Jeho rúžové vína sa stali známymi nielen pre ich kvalitu, ale aj pre ich schopnosť vyjadriť charakter a jedinečnosť regiónu.

Jedným z najobľúbenejších rúžových vín od Martina Šebestu je Rosália (Cabernet Sauvignon & Zweigeltrebe). Toto víno zaujme svojou jemnou ružovou farbou a osviežujúcimi tónmi bobúľového ovocia, doplnenými elegantnými tónmi byliniek a korenín.

Pre tých, ktorí preferujú viac ovocný profil, Zweigeltrebe rosé je skvelou voľbou. Toto víno ponúka bohaté ovocné chute čerešní a jahôd s jemnou kyslosťou a osviežujúcou dochuťou.

Ak hľadáte niečo viac osviežujúce a živé, Frizzante rúžové Cabernet Sauvignon je ideálnou voľbou. Jeho jemné bublinky dodávajú vínu hravosť a jeho svieži ovocný charakter je dokonalý na príjemné popoludnie na terase.

Rúžové víno od Martina Šebestu nie je len nápojom, je to skutočný zážitok, ktorý zhmotňuje krásu a pôvab českej Moravy vo svojej najlepšej forme. Pre milovníkov vína, ktorí túžia po niečom špeciálnom, tieto vína sú neodolateľnou voľbou.

Upozornenie

Predaj alkoholických nápojov len pre osoby nad 18 rokov!

Možný nákup iba ucelené kartóny 6 ks fliaš (môže byť aj mix rôznych fliaš), vzhľadom na krehkosť tovaru.

Upozornenie

Predaj alkoholických nápojov len pre osoby nad 18 rokov!

Možný nákup iba 6 ks fliaš (aj mix), vzhľadom na krehkosť tovaru.