Zadajte e-mailovú adresu pre váš účet, na ktorú dostanete e-mail s pokynmi na zmenu hesla.


Zabudnuté heslo.

Na Vašu e-mailovú adresu boli úspešne odoslané prihlasovacie údaje.

Skrytý klenot Sauvignon Blanc: Potešenie pre milovníka vína

Pokiaľ ide o víno, Francúzsko, Taliansko a Španielsko často ukradnú všetku pozornosť. V srdci Európy však leží vinárska krajina, ktorá je často prehliadaná, no milovníkom vína má čo ponúknuť – Česká republika. Aj keď krajina možno nie je taká známa výrobou vína ako jej európske náprotivky, môže sa pochváliť pozoruhodným výberom vynikajúcich vín, vrátane známej odrody: český Sauvignon Blanc. Vydajte sa s nami na cestu objavovať skryté skvosty českého Sauvignonu Blanc a odhaľte jeho strhujúci príbeh.

Spoznávanie českých vinárskych oblastí:

Ak chcete skutočne oceniť krásu českého Sauvignonu Blanc, objavovanie vinárskych oblastí krajiny je nevyhnutnosťou. Juhomoravský región, známy ako hlavné mesto vína Českej republiky, je domovom mnohých viníc, ktoré produkujú výnimočný Sauvignon. Mestá ako Mikulov a Velké Bílovice ponúkajú malebnú krajinu posiatu vinohradmi, pôvabnými vínnymi pivnicami a možnosťami degustácií vín, ktoré návštevníkom umožňujú ponoriť sa do bohatej vinárskej kultúry regiónu. Do tejto oblasti patrí aj rodinné vinárstvo Martin Šebesta.

Príbeh vína

Kultúra vína v Českej republike sa datuje do stáročí s vinohradmi roztrúsenými po jej bujnej krajine. Jedinečná klíma krajiny a rozmanité zloženie pôdy vytvárajú dokonalé podmienky pre pestovanie výnimočného hrozna a odrode Sauvignon Blanc sa v tomto prostredí darí. Chladné kontinentálne podnebie v kombinácii s vulkanickou a vápencovou pôdou prepožičiava českému Sauvignon Blanc osobitý charakter a odlišuje ho od jeho medzinárodných náprotivkov.

Príchute a arómy

Český Sauvignon Blanc poteší zmysly svojou lákavou paletou chutí a vôní. Víno často vykazuje živú kyslosť sprevádzanú tónmi citrusových plodov, ako je grapefruit a citrón, ako aj tropického ovocia, ako je passionfruit a ananás. Český terroir dodáva nádych minerality a bylinkové podtóny, vďaka čomu je každý dúšok podmanivým zážitkom. Rovnováha medzi ovocnosťou, kyslosťou a bylinkovou komplexnosťou je to, čo robí český Sauvignon Blanc skutočne jedinečným.

Malé rodinné vinice s vysokou kvalitou

Jedným z kúziel českého Sauvignonu Blanc je jeho produkcia v malých vinohradoch. Na rozdiel od veľkých komerčných vinárstiev vkladajú tieto rodinné sídla do svojho remesla nesmiernu vášeň a starostlivosť, výsledkom čoho sú vína výnimočnej kvality. S precíznou pozornosťou k detailom počas celého procesu výroby vína tieto vinárstva vyrábajú obmedzené množstvá vynikajúceho Sauvignon Blanc, čo zaisťuje, že každá fľaša je skutočnou prácou lásky.

K rybe aj k syru

Český Sauvignon Blanc je všestranné víno, ktoré sa harmonicky spája s radom jedál. Jeho svieža kyslosť a bylinkové podtóny z neho robia ideálneho spoločníka k morským plodom, ako sú grilované krevety alebo mušle opečené na panvici. Krásne sa hodí aj ku kozím syrom a jedlám s čerstvými bylinkami, čím vytvára príjemnú súhru chutí. Či už si užívate kľudný popoludňajší piknik alebo elegantnú večeru, český Sauvignon Blanc určite pozdvihne váš kulinársky zážitok.

Výnimočná chuť

Aj keď je český Sauvignon Blanc skrytým klenotom vo svete vína, má všetky vlastnosti, aby zaujal a prekvapil aj tých najskúsenejších znalcov vína. Od svojho jedinečného kúzla až po jeho živé chute a arómy, každá fľaša českého Sauvignon Blanc rozpráva príbeh vášne, remeselnej zručnosti a bohatého vinárskeho dedičstva Českej republiky. Vydajte sa teda na vínne dobrodružstvo a zdvihnite pohár tohto pozoruhodného vína. Na zdravie skrytým drahokamom, ktoré čakajú na objavenie! Odporúčame lahodný klenot vinárstva Martin Šebesta - Sauvignon.

Symbolom vína Savignon vo vinárstve Martin Šebesta je ruka

Ruka vinárov sa dotkne počas roka každého kríku viniča mnohokrát. O Sauvignone to platí dvojnásobne. Je to bujná odroda a je typická pre svoju namáhavú starostlivosť, aby sa slnko cez listy dostalo až k hroznu. Veľa driny sme si užili aj pri zakladaní vinice na samotnom horizonte Orechové hory. Pobili sme sa s pieskovcovým kamením a navozili tam vo fúrikoch čiernu zem. A stálo to za to. Ochutnajte

Upozornenie

Predaj alkoholických nápojov len pre osoby nad 18 rokov!

Možný nákup iba ucelené kartóny 6 ks fliaš (môže byť aj mix rôznych fliaš), vzhľadom na krehkosť tovaru.

Upozornenie

Predaj alkoholických nápojov len pre osoby nad 18 rokov!

Možný nákup iba 6 ks fliaš (aj mix), vzhľadom na krehkosť tovaru.